Fatima – Lisabon – Santiago de Compostela – Barcelona, 13. do 20. 04. 2024.

www.sveta-zemlja.com

PROGRAM

13. 04. 2024. DUBROVNIK – BARCELONA – LISABON 

Okupljanje u Zračnoj luci Ćilipi u 14:30 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Vuelinga i polet u 15:10. Dolazak u Barcelonu u 17:35 sati. Ukrcaj na let za Lisabon u 19:20. Po dolasku, u 20:30, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do hotela. Noćenje. 

14. 04. LISABON – BELEM – SINTRA – CABO DA ROCA 

Doručak. Poslije doručka, odlazak do crkve i kapele rođenja Sv. Ante. Sveta misa, te poslije mise posjet katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća. Razgled starog grada, te poslije podne četvrti Belem – samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima. Odlazak do Sintre, mjesta koje je UNESCO stavio na popis svjetske baštine, kategorija kulturnih krajolika. Mjesto je poznato po palači Maura i palači Nacional de la Pena (posjet uz doplatu za ulaznicu). Povratak u Lisabon uz posjet najzapadnijem rtu u Europi, Cabo da Roca. Pogled na Atlanski ocean. Večera u hotelu, noćenje. 

15. 04. LISABON – OBIDOS – NAZARE – FATIMA 

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Obidosa. Po dolasku, razgled grada omeđenog srednjovjekovnim zidinama, sa bijelim kućama i uskim ulicama – crkva Svete Marije, Rue Direta, glavna šetnica, spomenik Mao de Obidos… Obidos je poznat po lokalnom likeru od višanja… Nastavak putovanja do Nazarea, grada sa prekrasnim plažama na obali Atlanskog oceana. Posjet svetištu Gospe od Nazareta. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prena Batalhi. Razgledanje gotičke crkve Santa Maria da Vitória i samostana koji se vežu uz nastanak Portugala (bitka kod Aljubarote 1383.god). Nastavak putovanja do Fatime. Po dolasku, smještaj u hotelu Lux, večera, noćenje.

16. 04. FATIMA – ALUSTREL

Doručak. Sveta misa. Poslije mise razgled Svetišta – Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici. 

17. 04. FATIMA – PORTO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Porta, drugog po veličini grada u Portugalu, poznatog i po čuvenom istoimenom vinu. Po dolasku razgled stare jezgre grada, koja se nalazi na Popisu svjetske baštine. Rijeka Douro dijeli grad na dva dijela, Porto i Vila Novu de Gaiu, a jedna od najprepoznatljivijih građevina u gradu je most koji ih spaja, Dom Luis I. Jedan od najslikovitijih dijelova porta je šetnica, Cais de Ribeira, sa brojnim ugostiteljskim objektima, a s druge strane se nalazi Cais de Gaia, u kojoj su smješteni vinski podrumi i skladišta porta. Slobodno vrijeme za ručak i nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje. 

18. 04. SANTIAGO DE COMPOSTELA – A CORUNA 

Doručak. Poslije doručka, odlazak do bazilike sv. Jakova, u kojoj se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Razgled Bazilike i groba sv. Jakova, te sveta misa u Svetištu. Ručak u nekom od velikog broja restorana u gradu, te poslije ručka, izlet u A Corunu, najveći grad i luku u Galiciji. Razgled grada počinje od Praza Obelisco do centra grada sa najstarijim trgovačkim ulicama Real i Rego de Auga i Trga Maria Pita na kojemu se nalazi Gradska vijećnica.
U starom gradu se nalazi veliki broj znamenitosti grada – crkva sv. Jakova iz XII. stoljeća, trg Azcarraga, crkva Svete Marija, Trg i samostan Svete Barbare. Šetnicom pokraj Vrtova Sv. Karla i Zaklada Luis Seoane, parka smještenog u jednom od starih obrambenih bastiona grada iz 1843. godine, te vrtovima A Real Maestranza, stiže se do Herkulove kule, rimskog svjetionika iz II. stoljeća, koji se nalazi na popisu Svjetske baštine UNESCO od 2009. godine.
Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u Santiago de Compostelu, noćenje.

19. 04. SANTIAGO DE COMPOSTELA – MONTSERRAT – BARCELONA

Doručak paketi. Odlazak u zračnu luku u 05:00 sata. Poslije kontrole putnih isprava, ukrcaj na zrakoplov za Barcelonu i polet u 06:45 sati. Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 68 parkova od kojih je najveći Montjuïc, a najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudíja. Razgled grada uključuje obilazak Katedrale Svete Obitelji (Sagrada Familia) – remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja, zatim Trijumfalna vrata (Arc De Triomf), Placa Cataluna, Placa Espana, Miramar, Ramblas, Kolumbov spomenik. Najstariji dio grada je Gotička četvrt, koja je opasana rimskim zidinama. Najznačajnija građevina gotičke četvrti je Katedrala Svetog Križa, posvećena Sv. Eulaili, koja se smatra jednom od najljepših gotičkih građevina na svijetu. Na samom ulazu u katedralu nalazi se kapelica sa krstionicom koja je služila za pokrštavanje Indijanaca dopremljenih iz Amerike. Nedaleko od katedrale se nalazi viseći most.
Po završetku razgleda grada, odlazak do Montserrata. Svetište Crne Gospe je najveće svetište u Kataloniji. Prema predaji, 808. godine, nekoliko pastira je vidjelo svjetlo koje silazi s neba i čulo pjevanje i glazbu. Obavijestili su o tome svjetovne i crkvene vlasti i pronađen je kip Gospe s djetetom. Na tom mjestu je podignut je ženski samostan u 895. godine, a od 976. godine tu se nalaze benediktinci. Papa Lav XIII. je Gospu proglasio zaštitnicom Katalonije 1881. godine. Razgled samostana i svetišta, sveta misa. Povratak u Barcelonu, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

20. 04. BARCELONA – DUBROVNIK 

Doručak. Poslije doručka, polazak prema zračnoj luci. Ukrcaj na zrakoplov u 12:15 sati i dolazak u Dubrovnik u 14:30 sati.

........................................

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 1.400,00 EUR

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 390,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Dubrovnik – Barcelona – Lisabon – Santiago – Barcelona – Dubrovnik
  • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama i s izletima prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3/4* na bazi 1 noćenje s doručkom i 1 polupansiona u Lisabonu, 2 polupansiona u Fatimi i 1 polupansion i noćenje s doručkom u Santiago de Composteli i 1 polupansion u Barceloni
  • Ručak u Santiago de Composteli;
  • Ulaznice za Batalhu i palaču Pena u Sintri;
  • Pratitelj tijekom cijelog putovanja;
  • Polica putničkog zdravstvenog osiguranja.

U cijenu nisu uračunate ulaznice za druge muzeje i objekte koji se posjećuju!

........................................

G-Tour Međugorje d.o.o.
fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina
Mobitel: +387 63 700 875
Telefon: +387 36 650 126 i +387 36 650 127
E-mail: udruga@sveta-zemlja.com